Telefonisch bereikbaar op 0161 - 45 1541
of stuur een e-mail naar directie@debolstergilze.nl

Groep 1-2

 

Hieronder vindt u het informatieboekje van groep 1-2:

Informatieboekje groep 1-2 2017-2018

 

Groep 1-2A met het vervoer

Op vrijdag 15 september ging groep 1-2a op uitstapje. We gingen met de bus van Gilze naar Tilburg Centraal. Daar hebben we bij de informatiebalie wat vragen mogen stellen waarna we even op het perron mochten kijken. Met de roltrap omhoog waar we een echte trein hebben gezien. Daarna lekker fruit eten, nog een rondje om het station gelopen. Bij de fietsenstalling en in een oude wagon gekeken en toen weer terug met de bus naar huis. Het was een leuke, leerzame ochtend. In de klas en op de gang hebben we het station met loket en een trein nagemaakt. Nu we weten hoe het er in het echt uit ziet, kunnen we dit op school na gaan spelen.

 

Groep 1-2e met de bus naar het Station in Tilburg!

Op woensdagochtend 27 september gingen we met de bus naar het Station in Tilburg. Dit uitstapje heeft natuurlijk alle te maken met het thema ‘vervoer’. In de hal op school rijdt al een trein en ook in de klas zijn we volop bezig rond dit thema. Hoe leuk is dat dan om dit allemaal eens in het echt te gaan bekijken en mee te maken.
De kinderen kwamen met gespannen gezichtjes de klas binnen en tijdens de heenreis in de bus was het verdacht stil J.

Op het station keken we onze ogen uit. Gelukkig mochten we door de poortjes, zodat we op het perron konden om de treinen van dichtbij te zien. We merkten wel dat de kinderen op school al een tijdje rondom het thema werken. Zo herkenden we een goederentrein, zagen we op de trein een 2 en een 1 van de eerste en tweede klas, heel veel klokken, want treinen rijden op vaste tijden en als je te laat bent, heb je de trein gemist… de rails konden we van dichtbij bekijken en in de wachtruimte hebben we ons fruit gegeten.

Om weer terug te mogen met de bus, moesten we van de buschauffeur wel liedjes zingen. Dat heeft hij geweten!!