Telefonisch bereikbaar op 0161 - 45 1541
of stuur een e-mail naar directie@debolstergilze.nl

Moestuin ‘De Bolster’

 

Geplaatst op: dinsdag 29 september 2020

pasted_image_0.png

Moestuin ‘De Bolster’


Onze school heeft een mooie moestuin. In de zomervakantie is deze bijgehouden en zijn de planten enorm gegroeid. De groepen 6 zijn de komende tijd verantwoordelijk voor de moestuin. Dat is niet zomaar iets. Allereerst gingen we op onderzoek uit in de moestuin, welke planten, bomen en kruiden staan er allemaal in?? Welke verzorging hebben ze nodig en welke spullen hebben we daarvoor nodig. Sommige planten konden worden geoogst, anderen moesten worden gesnoeid en natuurlijk konden de wintergroenten al worden gezaaid en geplant. Hier maken we een gezamenlijk boek van: De ABC-moestuin gids.


Maar wat kunnen we nu allemaal met die geoogste groenten en kruiden? 

We maakten een salade van snijbonen, we kwamen erachter dat deze toch wel bitter zijn als je ze rauw eet. De overige ingrediënten, komkommer, frambozen, bieslook, tomaatjes in verschillende grootte, waren wel heerlijk.


Ook maakten we een soep van de geoogste snijbieten, een salade van rode bieten en snijbonen. Allemaal hebben we ervan geproefd en deze was lekkerder dan we verwachtten. Zo zien we maar dat de vergeten groenten ook erg lekker zijn.


Kijken jullie de volgende keer mee met ons wat we met de andijvie en boerenkool hebben gedaan?

 

 

« vorige   |   nieuwsoverzicht   |   volgende »