Telefonisch bereikbaar op 0161 - 45 1541
of stuur een e-mail naar directie@debolstergilze.nl

De moestuin van KBS de Bolster

 

Geplaatst op: maandag 13 juli 2020

e5b24d5f-4d7b-4ce0-82d4-d993729bef73.jpeg

Met de vakantie in het vooruitzicht zullen de leerlingen uit groep 4 van de Bolster in Gilze ook de prachtige moestuin, die op het schoolplein is ontstaan, een tijdje moeten missen. Leerkrachten, betrokken ouders en grootouders hebben zich de afgelopen weken enorm ingezet om een prachtige moestuin aan te leggen waarin groep 4 zich kon uitleven.

Alle kinderen konden hun eigen product verzorgen. Er werd van alles gezaaid en geplant; radijs, pluksla, rucola, aardbeien, aardappels, andijvie, postelein, paksoi en zonnebloemen.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in de moestuin. 


Wanneer moet ik mijn plantjes water geven, wanneer moet ik de plantjes uitdunnen en wanneer kan ik oogsten? Via een heuse moestuin app werd alles nauwkeurig bijgehouden. De leerlingen waren enorm betrokken bij de moestuin en uiteindelijk hebben we natuurlijk ook producten met elkaar geproefd. Er zijn salades in de klas gemaakt aan de hand van recepten, waardoor de moestuin ook raakvlakken had met vakken als taal en rekenen. We  hebben aardappeltjes met elkaar gebakken, met knoflook en rozemarijn en we hebben muntthee gedronken. 

Maar niet alleen de kinderen aten van de producten, iedere week werden er ook dieren bij de moestuin gezet dus ook de kippen, konijnen en cavia’s konden een graantje meepikken van alle lekkernijen. 

En wat te denken van ons insectenhotel naast de moestuin. De kinderen hebben zelf met pallets een insectenhotel gebouwd. Ze hebben eerst onderzoek gedaan naar wat insecten nodig hebben en welke insecten graag in een insectenhotel verblijven, vervolgens zijn ze thuis spullen gaan verzamelen (dennenappels, bloempotten, houtsnippers, bamboe) en werd het prachtige hotel met veel creativiteit gebouwd.   

En nu volgt er een periode dat de kinderen de moestuin moeten missen maar dankzij een zeer betrokken moeder die de moestuin een warm hart toedraagt, hoeven ze niet bang te zijn dat de plantjes aan hun lot worden overgelaten in de vakantie.

 

 

« vorige   |   nieuwsoverzicht   |   volgende »