Telefonisch bereikbaar op 0161 - 45 1541
of stuur een e-mail naar directie@debolstergilze.nl

Basisschool de Bolster in Corona tijd

 

Geplaatst op: maandag 13 juli 2020

Antistofje.jpg

Inmiddels zijn op 8 juni de basisscholen weer volledig open voor alle kinderen maar wat was de afgelopen periode een enerverende tijd!  Iets wat niemand voor mogelijk had gehouden gebeurde;  ineens zaten half maart de leerlingen van alle basisscholen in Nederland thuis. En dat had nogal wat gevolgen.  Ouders, die ook vaak noodgedwongen thuis moesten werken, moesten ineens hun kroost motiveren om met  lesstof aan de slag te gaan. En leerkrachten moesten ineens van alles verzinnen om online hun lessen te kunnen geven. Op alle scholen gebeurde dit op verschillende manieren. Op de Bolster zijn de leerkrachten aan de slag gegaan met het doel om iets goeds neer te zetten en ik denk dat we met recht kunnen zeggen dat dit prima gelukt is. In het weekend maakten meesters en juffen  instructiefilmpjes en werd er een programma in elkaar gedraaid gedraaid om het vervolgens op ‘Classroom’ te zetten. Classroom, u weet wel: de digitale leeromgeving van het basisonderwijs.  Ik denk dat ook de docenten meer geleerd hebben in die weken dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. 

En het bleef niet alleen bij het geven van reguliere lessen. Antistofje, ons prachtige icoon, die de strijd aanging met het nare virus en zich niet uit het veld liet slaan, dook overal op in het dorp en zelfs ver daarbuiten. Kinderen, ouders en leerkrachten belegden boterhammen in de vorm van ‘antistofje’ en maakten filmpjes en stripverhalen met ‘antistofje’. En wat te denken van de oprichting van onze heuse ‘Bolsterband’. Juffen en meesters gingen aan de slag om leuke liedjes online te zetten, om iedereen een hart onder de riem te steken. Inmiddels zijn er ook kinderen actief in deze geweldige band. Wat een creativiteit kwam er naar voren en wat bleken we veel talentvolle leerkrachten en leerlingen te hebben!

Na de meivakantie gingen de kinderen ‘parttime’ naar school en gingen we langzamerhand weer terug naar een ‘normale’ situatie. Hoewel we ook hebben genoten van de kleinere klassen (wat een aandacht kon je de kinderen nu geven!) is het absoluut fijn om alle leerlingen weer bij elkaar in de klas te hebben. Mocht alsnog blijken dat we één en ander weer moeten terugdraaien omdat het met het aantal besmettingen niet de goede kant op gaat, dan weten we in ieder geval dat het team van de Bolster een uitstekend draaiboek in de kast heeft liggen dat inmiddels zijn waarde heeft bewezen. 

 

 

« vorige   |   nieuwsoverzicht   |   volgende »