Telefonisch bereikbaar op 0161 - 45 1541
of stuur een e-mail naar directie@debolstergilze.nl

Groep 6a steekt de handen uit de mouwen voor bedreigde diersoorten.

 

Geplaatst op: maandag 3 juni 2019

IMG_2170.JPG

Groep 6a heeft de afgelopen weken veel geleerd over het dierenrijk. Zo weten ze veel van de leefgebieden, de verschillende diersoorten, het gedrag van de dieren en ga zo maar door. Helaas is voor veel dieren de mens de grootste vijand. Naar deze bedreigingen hebben de kinderen onderzoek gedaan en daarbij zijn ze gelukkig ook te weten gekomen wat er al gedaan wordt om de dieren te beschermen. Tijdens het opdoen van deze kennis voelden de leerlingen de behoefte groter worden om zelf ook iets te doen voor de bedreigde diersoorten. Zo kwamen ze op het idee om cakejes, koekjes, armbandjes, tegeltjes en lootjes te gaan verkopen om geld op te halen voor het WNF. En daar was het idee van de Fancy Fair! De kinderen hebben zelf koekjes en cakejes gebakken en zijn flink aan het knutselen gegaan. De markt duurde maar drie kwartier en toch was het een groot succes! De leerlingen hebben samen maar liefst €204,10 opgehaald en dat bedrag is inmiddels overgemaakt naar Het Wereld Natuur fonds. Super bedankt alle ouders voor de hulp en de grote opkomst.

De prijswinnaars van de pandaloterij zijn: De 3e prijs: een mooi pandabeeldje is voor Marjolein - de 2e prijs: een pandabeeldje is voor Vicky - en de 1e prijs: een luxe lipbalsem is gewonnen door Barbara.     

De prijswinnaars van de panterloterij zijn: De 3e prijs: 4 dierenposters is voor Vicky - de 2e prijs: 5 dierenposters is voor Lenie Hoefmans en de 1e prijs: een panterbeeldje is gewonnen door Dorien. Van harte gefeliciteerd met jullie prijzen! De prijzen worden zo snel mogelijk aan de winnaars overhandigd.


 

 

 

« vorige   |   nieuwsoverzicht   |   volgende »