Telefonisch bereikbaar op 0161 - 45 1541
of stuur een e-mail naar directie@debolstergilze.nl

De Gouden Eeuw met de Bolster.

 

Geplaatst op: maandag 15 april 2019

20190408_141345.jpg

Afgelopen weken hebben we met z’n allen genoten van de spannende ontdekkingstocht naar onze zolder van de school. Daar staat wel een heel bijzonder geheim! Maar de leerkrachten hebben ook verteld over het geniale idee van Michiel de Ruyter en de Witt. Het niet zo geweldige plan van Heemskerck en Barentsz. Informatie hierover te halen bij onze groep 8 leerlingen.


Maandag 8 april rond 10.30 met z’n allen de bus in. Twee groepen 8, 55 kinderen in totaal en tot de speciale kraag toe gewapend met informatie. Want dat het de Gouden Eeuw heet en waarom, daar waren we wel achter. Maar die huizen in Amsterdam in het echt zien, de andere Nachtwacht in het echt zien, de schoenen van Nova Zembla in het echt zien.  Dat is de rijkdom die het Rijksmuseum allemaal heeft.


Dankzij de speciale museumbus kwamen we in Amsterdam. Iets te vroeg, dus nog snel een rondje langs de grachten. Die huizen staan wel heel erg scheef daar, maar goed dat lossen ze vast wel op.  Vervolgens een prachtige rondleiding van 4 supergidsen door het Rijksmuseum. De hoogtepunten die de kinderen noemden: het Melkmeisje omdat daar ook werd uitgelegd hoe je verf maakt en de Nachtwacht, maar ook nog wel speciaal de ring waar een kogel mee kon worden afgevuurd, niet uit de Gouden Eeuw, maar wel gaaf en het kanon van Michiel de Ruyter.

Veel nog eens gehoord, veel gezien en met z’n allen heerlijk genoten van de busreis. Leerzaam en gezellig dat vinden we leuk op onze school.

 

« vorige   |   nieuwsoverzicht   |   volgende »