Telefonisch bereikbaar op 0161 - 45 1541
of stuur een e-mail naar directie@debolstergilze.nl

schoolkamp 2019

 

Geplaatst op: dinsdag 28 mei 2019

Schoolkamp2019_(16_van_16).jpg

Met 55 kinderen en 6 man begeleiding vertrokken we op de fiets naar het scoutinggebouw in Dongen. Daar aangekomen zijn we gezellig op de kampvuurplaats gaan zitten. Even het rode draadspel uitleggen. Ieder kind krijgt een kaart, op elk kaartje staat een opdracht die ze moeten uitvoeren bij een ander kind. Lukt dat, dan krijgt dat kind het kaartje van de andere. Bijvoorbeeld, doe een high five met Pietje in de keuken, maximaal 3 getuigen. Of laat Jantje een Engelse zin zeggen, minimaal 2 getuigen. Dit rode draadspel werd het hele kamp doorgespeeld en uiteindelijk gewonnen door Stef met op een tweede plaats Jorg.

Toen was het slaapzaal inrichten, best krap maar dat is ook meteen lekker warm. Iedereen vond een plekje en heeft daarna meegedaan aan het sport en watercircuit. Zeepvoetbal (dank VV Molenschot voor het zeil!), sponsen race, sponsen trefbal,  en nog veel meer spellen werden gespeeld. ‘s Avonds kwam de moeder van Juf Daniëlle en die heeft heerlijke macaroni gemaakt. Nog later op de avond moest er een moord opgelost worden. Wie ow wie was verantwoordelijk voor de dood van de sportschoolhouder?  2 groepen losten uiteindelijk de moord op. Tijd voor bed? Heus niet, eerst nog even dodelijke straal in het bos en toen pas gaan slapen. Nou ja….. slapen ????

De volgende dag om half 7 op, ja echt waar, we hadden een afspraak in Oosterhout bij Gibbon Sport, we mochten katapult maken, bomen klimmen, vlot varen, hindernisbaan, pijl en boog schieten en dat in een wedstrijdvorm.  Er was een team 8a, een team 8b en een combiteam en hoe geweldig als dan het combiteam 8a/8b wint. Dat geeft ook de sfeer van het kamp weer. Gezellig samen.

Het vervolg van de avond en de nacht was een spooktocht. En die zat toch briljant in elkaar!  Er was een aparte film gemaakt Allerlei thema’s uit de groepen ? waren te zien. Er kwam een boze duitse soldaat, er was een water spuitend schilderij van het Melkmeisje. Er was een conducteur zonder hoofd, er kwam een militair uit de bomen zeilen.  Het was te veel om op te noemen. Als we mensen zouden helpen, zouden ze niet meer hoeven rondspoken. En dat deden we dan met wat voorzichtige bibbers…….Het was spannend (want heel donker) en prachtig tegelijk. Sommige kinderen wilden hun ouders die dat gedaan hadden nog wel zien, maar waren al zo moe dat ze toch maar zijn gaan slapen. Zonder nachtmerries! Nadat het hele bos opgeruimd was, hebben we nog even nagenoten op het kamphuis

De laatste dag nog flink opruimen en nog een spannend smokkelspel in het bos. Goud en meel moesten naar de andere kant van de grens. Toen lekker lunchen en afscheid nemen van het kamphuis.  Eerste stukje fietsen (is het nog veeeeeeeer?) en nog even voetballen en spelen in een ander stuk bos. Iets eerder dan gepland maar moe en voldaan waren we weer in Gilze. Heerlijke groep kinderen. Heerlijk kamp!

 

 

« vorige   |   nieuwsoverzicht   |   volgende »