Verkeersquiz!

 

Geplaatst op: maandag 19 november 2018

20181114_103907.jpg
Ieder jaar organiseert de gemeente in samenwerking met de Gemeente Gilze-Rijen een verkeersquiz. Alle groepen 7 en 8 krijgen een uitnodiging om mee te doen. De voorronde kan gewoon in de klas via een quiz op het digibord. De beste 3 klassen mogen dan aan de grote finale mee doen. Dit jaar heeft groep 8a de finale gehaald. Bij de voorronde hadden ze maar één vraag fout. Vorige week woensdag is de groep dan ook lekker op de fiets gestapt en naar Molenschot gefietst. Daar moesten ze strijden tegen De Brakken en De Wildschut. In de communicatie was er iets misgegaan bij de Brakken, dus die waren niet gekomen. Gelukkig wilde de St. Anna wel invallen. Dus er was nog een finale met 3 scholen. Er waren 6 rondes met 5 vragen. Bij elke ronde kon je ook een Joker inzetten, dan zou je 2 punten verdienen als je de vraag goed had.  
Na 3 rondes was er een pauze. Iedereen een flesje drinken en een zakje chips. Helemaal vol gingen we weer door, maar eerst de tussenstand. We stonden 2e, met 1 punt achterstand op de St. Anna. Heel fanatiek werd er verder gespeeld en aan het eind waren we wel overtuigd van onze overwinning. Totdat de jury zei, dat er ergens een foutje gemaakt was en dat de St. Anna er toch nog 2 punten bij zou krijgen. Vertwijfelende blikken. Eindstand: 3e De Wildschut 27 punten, 2e St. Anna 29 punten 3e De Bolster 31 punten! Helemaal blij konden we weer vrolijk en als echte kampioenen naar Gilze fietsen.
 
Dit levert deze groep een extra schoolexcursie op. Verzorgd door VVN en de gemeente gaan we met een bus naar het Natuurmuseum in Tilburg.  Dit uitstapje doen we in januari of februari maar dat laten we dan wel weer weten via het Bolster Bericht.

 

nieuwsoverzicht   |   volgende »